Het verbeteren van afvalbeheer bij Tata Steel met de DJI Dock 2

Het verbeteren van afvalbeheer bij Tata Steel met de DJI Dock 2

Tata Steel, opgericht in 1907 en gevestigd in Mumbai, India, staat bekend als een marktleider in staalproductie. Met een solide omzet van meer dan $24 miljard USD in 2022, heeft Tata Steel wereldwijd ongeveer 65.000 werknemers in dienst.

Tata Steel wordt gekenmerkt door zijn toewijding aan innovatie, duurzaamheid en klantgerichte oplossingen, waarmee het productiefaciliteiten heeft in 26 landen die diverse industrieën wereldwijd bedienen. Met name in Nederland heeft Tata Steel een grote aanwezigheid.

In Nederland zijn de activiteiten van Tata Steel geconcentreerd in IJmuiden, Noord-Holland. Met ongeveer 9200 werknemers op deze locatie is deze geïntegreerde staalfabriek een van de grootste in Europa, met processen voor staalproductie, walsen, coaten en afwerken. Als een vitaal knooppunt voor de Europese activiteiten van Tata Steel speelt de locatie in IJmuiden een cruciale rol bij het leveren van hoogwaardige staalproducten aan klanten in verschillende sectoren, waaronder de auto-, bouw- en ingenieursindustrie.

Tata Steel heeft een eigen drone-team voor hun Nederlandse operaties, waar ze gebruik maken van de DJI Phantom 4 RTK, DJI Mavic 3 Enterprise/Thermal en DJI Matrice 300. Hiermee voert het drone-team onder andere algemene inspecties uit en 3D-mappings.

Huidige Werkproces

Volumemetingen spelen een belangrijke rol bij het toezicht houden op grond- en afvalstoffen. Het team van afvalbeheer is verantwoordelijk voor het verwerken en monitoren van de hoeveelheid afval. Een aantal verschillende afvalstoffen worden hergebruikt in het productieproces van Tata Steel, terwijl de overige afvalstoffen extern worden gerecycled. Op dit moment worden de huidige volumes puur berekend op basis van het gewicht van in- en uitgaande vrachtwagens en een visuele inschatting door het personeel. Deze methode is echter niet altijd betrouwbaar, wat soms resulteert in vrachtwagens die het terrein verlaten terwijl ze niet volledig beladen zijn.

Gebruik van de DJI Dock 2

Met de DJI Dock 2 heeft Tata Steel nu een oplossing voor het nauwkeurig meten van de hoeveelheden afvalmaterialen. De DJI Dock 2 wordt gebruikt met de DJI Matrice 3D in combinatie met de Flighthub 2 software. Deze combinatie maakt het mogelijk om routinematige mappingvluchten uit te voeren voor dagelijkse actuele metingen van de afvalmaterialen op locatie. Dit stelt Tata Steel in staat om zowel de huidige voorraadniveaus te controleren als om deze te vergelijken met de ophaal- en bezorginformatie.

Workflow DJI Dock 2

De DJI Dock 2 bevindt zich in het gebied voor afvalbeheer bij Tata Steel in IJmuiden, waar het mappingvluchten uitvoert. Het drone-team en de afdeling afvalbeheer hebben samen een plan opgesteld om dagelijs een mappingvlucht uit te voeren. 

Deze vlucht wordt vooraf gepland en dagelijks uitgevoerd. Vervolgens voert de DJI Matrice 3D op de afgesproken tijd de mappingvlucht uit, die ongeveer 25 minuten duurt voordat deze weer terugkeert naar de DJI Dock 2. Daarna wordt de data van de mappingvlucht geüpload naar DJI Flighthub 2, waarna deze wordt verwerkt met dronedeploy voor de volumemetingen. Deze data wordt vervolgens gebruikt door het team van afvalbeheer om te bepalen of er een vrachtwagen nodig is voor het ophalen van de afvalstoffen.

Voordelen DJI Dock 2

Het gebruik van de DJI Dock 2 in combinatie met de DJI Matrice 3D en Flighthub 2 maakt het mogelijk om gemakkelijk missies te maken en te hergebruiken. Door de mappingvluchten kunnen hoogwaardige 3D-modellen worden gecreëerd voor nauwkeurige volumemetingen die cruciaal zijn voor het afvalbeheer.

Omdat de DJI Dock 2 een op afstand geautomatiseerde oplossing is, is het niet nodig om ter plaatse te zijn, wat tijd bespaart en de werkefficiëntie verhoogt. Bovendien is er geen voorbereidingstijd nodig, omdat alle handelingen kunnen worden uitgevoerd met behulp van DJI FlightHub 2. Alle informatie wordt automatisch gesynchroniseerd, waardoor verschillende teams toegang hebben tot de data.

De DJI Dock 2 in combinatie met de DJI Matrice 3D maakt routinevluchten mogelijk, waardoor nauwkeurige volumemetingen kunnen worden uitgevoerd en voorkomen wordt dat vrachtwagens het terrein verlaten zonder volledig beladen te zijn. Dit ondersteunt Tata Steel bij het efficiënter, nauwkeuriger en kosteneffectiever werken, terwijl ze blijven streven naar innovatie en een positieve wereldwijde impact door voorop te lopen in duurzame staalproductie.

Tata Steel: improving waste management with the DJI DOCK 2

Producten in deze blog