Maandelijkse Archieven: Juni 2017

  1. DJI Phantom 4 binden met remote

    Hoe verbind je de DJI Phantom 4 series met een Remote Controller?

    Wanneer je een drone uit de DJI Phantom 4 series ontvangt, is het toestel al reeds met de afstandsbediening gekoppeld. Dit wordt standaard op deze manier vanuit de fabriek geleverd. De koppeling tussen de Phantom 4 en de Remote Controller kan wel verloren gaan door een firmware update of reparatie. Je moet dan de afstandsbieding zelf weer koppelen aan het toestel. Dit is helemaal niet moeilijk. DroneLand laat je zien hoe je eenvoudig de verbinding tussen je Phantom en de afstandsbediening kan herstellen. 

    Wat heb je nodig?

    • Een drone uit de DJI Phantom 4 series
    • Je Phantom 4 afstandsbediening
    • Flight Battery op minimaal 50% batterij
    • Tablet of Telefoon
    • Kleine schroevendraaier of Paperclip

    Lees meer »
  2. DJI Ronin balanceren mechanisch (deel 1)

    Hoe balanceer je een DJI Ronin mechanisch?

    Om de DJI Ronin te kunnen gebruiken, zijn er twee dingen die je moet doen. (1) Je camera goed en stevig monteren en (2) de instellingen van de Ronin stabilisatie goed afstellen. Beide onderdelen zijn zeer belangrijk. Als je één van de twee niet goed hebt afgesteld, zal de DJI Ronin niet goed werken.

    De DJI Ronin kan je mechanisch instellen, zodat hij perfect bij jouw camera past. Zorg voordat je begint dat de camera goed op de DJI Ronin is gemonteerd. Gebruik je een camera met een langere lens dan gebruikelijk? Zorg er dan voor dat de lens support goed vast zit. In deze post gebruiken we een dummygewicht om een camera na te bootsen. Het mechanisch afstellen van de DJI Roning doe je vanaf onder naar boven: eerst de tilt-as, dan de roll-as en als laatste de pan-as. Het is precisie werk, maar zeer eenvoudig. Vincent helpt je er stap voor stap doorheen.  

    Lees meer »
  3. DJI Ronin balanceren softwarematig (deel 2)

    Hoe stem je de instellingen van de DJI Ronin af met je camera?

    Naast het mechanisch balanceren van de Ronin is ook het instellen van de software belangrijk. Deze instellingen hangen af van het type en formaat van de camera. Zorg er eerst voor dat de mechanische stabilisatie goed staat, voordat je met elektronische balanceren aan de slag gaat. De softwarematische instellingen zijn helemaal afhankelijk van wat jij van plan bent te gaan filmen. Hierdoor is het fine-tunen van de DJI Ronin hoogst persoonlijk. Als je een beetje met de instellingen gaat spelen, dan zal je al snel merken wat het beste bij je past. Hierdoor kan je voor jezelf de ideale instellingen vinden. Vincent legt uit hoe de software van de DJI Ronin werkt en de stappen die je moet volgen, om je DJI Ronin perfect voor de filmsituatie af te stellen.

    Wat heb je nodig?

    • DJI Ronin
    • Camera of dummy
    Lees meer »
  4. DJI Inspire 1 binden met remote

    Hoe verbind je de DJI Inspire 1 met de Remote Controller?

    Wanneer je de DJI Inspire 1 ontvangt, zal het toestel al met de afstandsbediening gekoppeld zijn. Dit wordt standaard op deze manier vanuit de fabriek geleverd. De koppeling tussen de Inspire 1 en de Remote Controller kan wel verloren gaan door een firmware update of reparatie. Je moet dan de afstandsbieding zelf weer koppelen aan het toestel. Dit is helemaal niet moeilijk. DroneLand laat je zien hoe je eenvoudig de verbinding tussen je Inspire 1 en de afstandsbediening kan herstellen. 

    Wat heb je nodig?

    • DJI Inspire 1
    • Afstandsbediening
    • Telefoon of Tablet met DJI Go App
    • Paperclip of kleine schroevendraaier
    • Een Intelligent Battery op tenminste 50%

    Wat moet je doen?

    1. Zet de Inspire 1 en afstandsbediening aan. Open vervolgens de DJI Go App. 
    2. Open het menu. Dit is de knop met streepjes en de remote controller aan
    Lees meer »
  5. DJI Inspire 2 binden met remote

    Hoe verbind je de DJI Inspire 2 met de Remote Controller?

    Wanneer je de DJI Inspire 2 ontvangt, zal het toestel al met de afstandsbediening gekoppeld zijn. Dit wordt standaard op deze manier vanuit de fabriek geleverd. De koppeling tussen de Inspire 2 en de Remote Controller kan wel verloren gaan door een firmware update of reparatie. Je moet dan de afstandsbieding zelf weer koppelen aan het toestel. Dit is helemaal niet moeilijk. DroneLand laat je zien hoe je eenvoudig de verbinding tussen je Inspire 2 en de afstandsbediening kan herstellen. 

    Wat heb je nodig?

    • DJI Inspire 2
    • Afstandsbediening
    • Telefoon, Tablet of CrystalSky met DJI Go App
    • Een Intelligent Battery op minimaal 50%

    Wat moet je doen?

    1. Open de DJI Go App. 
    2. Open het menu. Dit is de knop met streepjes en de remote controller aan de bovenkant van het scherm. 
    3. Open de 'Remote Controller Settings'.
    Lees meer »
  6. DJI Inspire 2 travelmode en camera monteren

    Hoe zet je de DJI Inspire 2 in travelmode en (de)monteer je de camera?

    De DJI Inspire 2 is makkelijk mee te nemen op reis. Je kan het toestel eenvoudig in travelmode zetten, waardoor hij kleiner en steviger opgeborgen zal zijn. Ook is het mogelijk om de camera af te nemen, waardoor de Inspire 2 nog minder ruimte in beslag neemt. Vincent laat je stapsgewijs zien hoe je eenvoudig de Inspire 2 in en uit travelmode zet en de camera kan (de)monteren. 

    Het in- en uitschakelen van travelmode

    1. Het in- en uitschakelen van de travelmode op de Inspire 2 is zeer eenvoudig. In tegenstelling tot de DJI Inspire 1, heb je bij de Inspire 2 de afstandsbediening niet meer nodig. Je kan de Inspire 2 in en uit travelmode halen, door de aanknop 5 keer achter elkaar in te drukken. Je zal dan zien dat de LED lampjes op het toestel met elke druk voller zullen lopen. De Inspire 2 zal nu uit
    Lees meer »
  7. DJI Mavic Pro binden met remote

    Hoe verbind je de DJI Mavic Pro met de Remote Controller?

    Wanneer je de DJI Mavic Pro ontvangt, zal het toestel al met de afstandsbediening gekoppeld zijn. Dit wordt standaard op deze manier vanuit de fabriek geleverd. De koppeling tussen de Mavic en de Remote Controller kan wel verloren gaan door een firmware update of reparatie. Je moet dan de afstandsbieding zelf weer koppelen aan het toestel. Dit is helemaal niet moeilijk. DroneLand laat je zien hoe je eenvoudig de verbinding tussen je Mavic en de afstandsbediening kan herstellen. 

    Wat heb je nodig?

    • DJI Mavic Pro
    • Afstandsbediening
    • Intelligent Flight Battery op minimaal 50% batterij
    • Tablet of Telefoon
    • RC Kabel 
    • Kleine schroevendraaier of Paperclip

    Wat moet je doen?

    1. Zet
    Lees meer »
  8. Batterijen: gebruik, onderhoud en opslag

    Het gebruik, onderhoud, vervoer en opslag van batterijen

    Batterijen: het is een accesoire en cruciaal onderdeel dat bij een drone geleverd wordt. Zonder je batterij kan je niks met je drone. De batterijen die we tegenwoordig in drone's tegen komen, zijn de zogenoemde intelligente batterijen. Naast de batterij, bevindt er zich ook een stuk elektronica. Deze elektronica heeft verschillende soorten functies: je zet er de batterij mee aan en uit, het balanceert automatisch de voltage, zorgt ervoor dat de batterij automatisch naar storage mode gaat en meet hij hoe vol de batterij nog is. Dit energiepercentage geeft de elektronica weer door aan de DJI App.

    Hoe werkt een batterij?

    De batterij is een vitaal onderdeel van de drone. Het is een vrij simpel idee, maar er zijn toch een aantal dingen waarmee je rekening moet houden. Het proces dat plaatsvindt in de batterij, is een chemisch

    Lees meer »