Maandelijkse Archieven: Mei 2018

  1. DroneLand Zomerblog

    DroneLand Zomerblog

    Het zonnetje begint weer te schijnen en de lente is in volle gang. Nu het weer wat warmer wordt buiten, kan er natuurlijk ook weer meer met drones gevlogen worden! Om iedereen weer voor te bereiden op het hoogseizoen, zetten wij even de belangrijkste dingen op een rijtje om jouw drone uit zijn winterslaap te halen. Daarnaast gaan we even langs de belangrijkste nieuwtjes en ontwikkelingen op dronegebied.

    Waar moet je naar kijken voordat je gaat vliegen?

    Door het slechte weer kan het zijn dat jouw drone de afgelopen tijd lang in de kast heeft gestaan. DroneLand raadt je aan om een aantal zaken even na te lopen. Het kan zijn dat de software gedateerd is, of dat bepaalde systemen in jouw drone niet helemaal lekker meer werken. Hieronder behandelen we een aantal stappen die je kunt volgen om jouw drone weer vliegklaar te maken.

    • Update je firmware
      Drones van DJI, maar ook van andere fabrikanten,
    Lees meer »
  2. Tech Tip: Het kalibreren van je drone

    Tech Tip: Het kalibreren van je drone

    De moderne camera drones zitten boordevol hele slimme technologie. Door een combinatie van sensoren en computerchips worden de drones extra veilig en zijn ze erg gemakkelijk te besturen. Soms komt het voor dat de sensoren in de war raken, door bijvoorbeeld een crash of een verstoring van het signaal. Je hebt dan misschien een scheve camera, of een stuurafwijking tijdens het vliegen. Dit kun je in veel gevallen zelf heel gemakkelijk oplossen, door de drone opnieuw te kalibreren. Het kalibreren van sensoren houdt in dat de mogelijke afwijking van de sensoren gereset wordt. Een simpel voorbeeld: Als jouw hoogtemeter zegt dat de drone op 1 meter hoogte zit, kan het zo zijn dat de drone eigenlijk 1,5 meter hoog is. Een kalibratie zorgt ervoor dat deze afwijking gecorrigeerd wordt, en dat de getoonde waarden in de praktijk kloppen. In dit artikel zal ik je uitleggen hoe je je sensoren kalibreert voor drones van DJI.

    IMU-kalibratie

    Lees meer »