DJI lanceert DJI Modify

DJI lanceert zijn eerste intelligente software voor het bewerken van 3D-modellen

DJI heeft vandaag DJI Modify geïntroduceerd, het eerste intelligente 3D-modelbewerkingssoftware van DJI zelf. Deze aanvullende oplossing integreert naadloos met DJI's drones en 3D-modellerings- en kaartsoftware, zoals DJI Terra. Hiermee vormt DJI Modify een allesomvattende oplossing voor luchtonderzoek, modellering en modelbewerking die voldoet aan de behoeften op het gebied van onderzoek, transport en noodhulp.

"Complex modelverwerkingswerk is al lange tijd een uitdaging voor de luchtonderzoekindustrie. Als eerste intelligente 3D-modelbewerkingssoftware van DJI heeft DJI Modify het laatste puzzelstukje voltooid in de gehele bedrijfsoplossing van DJI, van gegevensverzameling, gegevensverwerking tot modelbewerking," aldus Christina Zhang, Senior Director of Corporate Strategy bij DJI. "We geloven dat dit de bewerking van live 3D-modellen naar een meer intelligent nieuw domein zal leiden, waardoor landmeters, transportoperators en hulpverleners hun workflow kunnen verbeteren."

Naadloze Workflow met DJI Terra

DJI Modify werkt naadloos samen met DJI Terra en creëert daarmee een vloeiende end-to-end oplossing van modellering tot modelbewerking. Zodra DJI Modify is ingeschakeld, worden automatisch DJI Terra-bestanden voor de modelbewerking gegenereerd. Het is net als Photoshop voor foto's bewerken, waardoor het repareren van veelvoorkomende gebreken in 3D-modellen naadloos en efficiënt wordt uitgevoerd. Op het moment ondersteunt DJI Modify alleen het repareren van modellen gebouwd door DJI Terra.

Belangrijke key features van DJI Modify

  • Floating Parts Removal: het gemakelijk verwijderen van zwevende objecten
  • Flattening: het plat maken van 3d objecten
  • Texture Repair: het reparen van textuur in een 3d model.
  • Hole Fill: het opvullen van gaten die zijn ontstaan bij het renderen van het 3d model
  • Water Surface Repair: het reparen van water oppervlaktes

Efficiënte 3D-modelbewerking

Met een intuïtieve interface zijn de intelligente bewerkingstools van DJI Modify eenvoudig te gebruiken. De modelbestanden kunnen snel worden geïmporteerd en geëxporteerd als ply, obj en b3dm, enz., waardoor ze compatibel zijn met DJI Terra en andere software applicaties. In de toekomst wordt het mogelijk om de bewerkte modellen naar de cloud te delen, zodat ze bekeken kunnen worden zonder dat daarvoor software geïnstalleerd hoeft te worden.De intelligente automatische reparatiebewerking van DJI Modify ondersteunt het egaliseren, bewerken van texturen, repareren van wateroppervlakken, verwijderen van zwevende delen en opvullen van gaten. 

De all in one 3D oplossing

Met de lancering van DJI Modify biedt DJI de all-in-one oplossing voor de zakelijke markt. In combinatie met DJI Terra kunnen organisaties meer uit hun mapping halen door modellen te verbeteren en te repareren. Waarbij dit in een cloud gebaseerde omgeving gebeurt om zo de workflow te kunnen verbeteren.