DroneLand ontvangt als eerste in de Benelux de DJI Dock 2

DroneLand ontvangt als eerste in de Benelux de DJI Dock 2

Wij hadden het voorrecht om als eerste in de Benelux de DJI Dock 2 te ontvangen. Dit 'drone-in-a-box'-systeem fungeert als een huisje voor de nieuwe DJI Matrice 3D en de DJI Matrice 3TD, waarin deze drones kunnen opstijgen, opladen en landen.

Wat is de DJI Dock 2?

De DJI Dock 2 is de opvolger van de eerste DJI Dock, een drone docking station dat is ontworpen om 24/7 te functioneren, ongeacht de weersomstandigheden. Dit station is compatibel met twee verschillende drones: de Matrice 3D of de 3TD. Deze drones kunnen landen, opladen en opstijgen vanuit de Dock 2 en kunnen volledig worden aangestuurd via de DJI FlightHub 2 applicatie. Met een IP55 rating, is de DJI Dock 2 robuust en betrouwbaar, zelfs onder extreme temperaturen.

Dankzij de compatibiliteit met de DJI FlightHub 2 applicatie kunnen gebruikers de drone volledig en gemakkelijk aansturen. Hierdoor is de Dock 2 inzetbaar is voor surveillancetaken, inspecties of noodhulpoperaties.

Draadloos Opladen

Een opmerkelijke verbetering ten opzichte van zijn voorganger is het draadloze oplaadsysteem van de DJI Dock 2. Dit systeem laadt de M3D of de M3TD snel op, van 20% tot 90% in slechts 32 minuten.

Eenvoudige Installatie

Met een gewicht van slechts 34 kg en een afmeting die 75% kleiner is dan zijn voorganger, is de DJI Dock 2 eenvoudig te installeren op een vlakke ondergrond. Als officiële DJI Dock 2 Partner en Distributeur voor de Benelux, zorgen wij voor de volledige installatie en configuratie.

Geïntegreerde Functies

De DJI Dock 2 is uitgerust met verschillende geïntegreerde functies, waaronder een groot hoek beveiligingscamera, ingebouwde camera voor het monitoren van het landen en opstijgen van drones, een weerstation met windmeter, regensensor en vochtmeter. Een ingebouwde verwarming- en koelingssysteem en een Interne Omni Directional Antenna voor een stabiele verbinding.

Nieuwe Toestellen

De Dock 2 is compatibel met de DJI M3D en de M3TD. De M3D heeft een indrukwekkende vliegtijd van 50 minuten, een operating radius van 10 KM en is uitgerust met een 20 MP wideangle camera en ingebouwde RTK module. Dit maakt deze drone geschikt voor het uitvoeren van routinematige mappingvluchten voor bijvoorbeeld inspectiedoeleinden of bouwgerelateerde activiteiten. De M3TD beschikt over vergelijkbare specificaties, maar met een andere cameraconfiguratie die onder andere een 40mm infrarood camera bevat. Hierdoor is de Matrice 3TD geschikt voor onder andere inspecties, overheidsdiensten en beveiligingsbedrijven.

Complete Cloud Control

Met de FlightHub 2 app heb je volledige controle over de DJI Dock 2. Van het plannen van vliegmissies tot het bekijken van foto's en video's die zijn gemaakt door de drones, FlightHub 2 biedt een naadloze gebruikerservaring met volledige cloud functionaliteit.

De DJI Dock 2 vertegenwoordigt een enorme stap voorwaarts in de wereld van drone-technologie en we zijn enthousiast om deze innovatieve oplossing te introduceren in de Benelux. Met zijn geavanceerde functies en indrukwekkende prestaties zal de DJI Dock 2 vele bedrijven en organisaties kunnen helpen bij inspecties, reddingswerkzaamheden, bouwgerelateerde activiteiten, routinematige mappingvluchten en beveiliging.

DJI Dock 2 Unboxing: De Primeur in de Benelux!

Producten in deze blog