Hoe balanceer je een DJI Ronin mechanisch?

Om de DJI Ronin te kunnen gebruiken, zijn er twee dingen die je moet doen. (1) Je camera goed en stevig monteren en (2) de instellingen van de Ronin stabilisatie goed afstellen. Beide onderdelen zijn zeer belangrijk. Als je één van de twee niet goed hebt afgesteld, zal de DJI Ronin niet goed werken.

De DJI Ronin kan je mechanisch instellen, zodat hij perfect bij jouw camera past. Zorg voordat je begint dat de camera goed op de DJI Ronin is gemonteerd. Gebruik je een camera met een langere lens dan gebruikelijk? Zorg er dan voor dat de lens support goed vast zit. In deze post gebruiken we een dummygewicht om een camera na te bootsen. Het mechanisch afstellen van de DJI Roning doe je vanaf onder naar boven: eerst de tilt-as, dan de roll-as en als laatste de pan-as. Het is precisie werk, maar zeer eenvoudig. Vincent helpt je er stap voor stap doorheen.  

Tilt-as

Door de zilveren klem los te halen, kan de plaat waarop de camera staat, naar voren en naar achter schuiven. Door de twee rode klipjes aan de zijkanten los te halen, kan je de plaat waarop de camera rust, naar boven en onder schuiven. Hiermee kunnen we het balanspunt opzoeken van de camera.

  1. Voor de zilveren klem zoek je een punt waarin de camera niet meer naar voren of naar achteren valt. Wanneer je dit punt gevonden hebt, sluit je de zilveren klem. 

    DJI Ronin Mechanisch balanceren, tilt as zilveren klem

  2. Kantel vervolgens de camera met 90 graden. 

    DJI Ronin Mechanisch balanceren, tilt as 90 graden

  3. Open de twee roden klemmen en schuif de plaat omhoog totdat de camera blijft hangen en rechtop blijft staan. Zet de klemmen vervolgens vast. 

    DJI Ronin Mechanisch balanceren, tilt as rode klem

  4. Draai de camera weer terug. Controleer of het balanspunt van de zilveren klem nogsteeds goed staat. Pas hem zonodig aan. 
  5. Nu heb je de tilt-as in balans. 

Roll-as

De roll-as is de zijwaartse as. Dit zijn de twee draaiknoppen aan de voorkant. Als je deze los draait, kan je de plaat waarop de camera rust, naar links of recht schuiven. Zorg ervoor dat de as niet naar links of naar rechts valt, maar dat hij recht blijft staan. Wanneer je dit punt gevonden hebt, kan je de klemmen weer vastdraaien. Nu is de tilt-as in balans. 


DJI Ronin Mechanisch balanceren, roll as rode klem

Pan-as

Dit is de laatste as. Deze kan je bijstellen met de draai knop, waarmee hij naar voren of naar achter te duwen.

DJI Ronin Mechanisch balanceren, pan as rode klem

Zet de Ronin dwars en kantel het handvat. Als de batterij naar beneden valt, moet de batterij verder naar het midden toe. Valt hij naar boven, dan moet de batterij verder naar buiten. 

DJI Ronin Mechanisch balanceren, pan as dwars

Dit is hoe je de DJI Ronin mechanisch balanceert. Zorg er ook voor dat je software goed is ingesteld. Vincent bespreekt dit in de DroneLand Support Series: DJI Ronin Instellen Deel 2: Software.

Contact

Vragen over je DJI Ronin en het mechanisch balanceren?  Stel hieronder je vraag, of neem contact op met ons support team via [email protected] of op 085 - 2017421