Hoe wissel je op de DJI Spark tussen WiFi en Remote Controller Modus?

De DJI Spark is nu al weer een tijdje leverbaar en een van de meest opvallende features is dat je de DJI Spark op meerdere manieren kan besturen. Je kan de DJI Spark in de Gesture mode, met alleen handgebaren en zonder een telefoon, tablet of afstandsbediening besturen. Ook kan je de Spark rechtstreeks met telefoon of tablet via de WiFi Modus besturen. Ten slotte is het mogelijk om de Spark met een afstandsbediening te besturen, waardoor je een groter bereik hebt. De afstandsbediening is in de Fly More Combo meegeleverd of los verkrijgbaar. Op het moment dat je van één van de laatste twee functies gebruik wil maken, moet je de DJI Spark in de juiste modus zetten. Vincent laat je zien hoe je dit eenvoudig kan doen.

Wat heb je nodig?

  • DJI Spark
  • DJI Spark Afstandsbediening
  • Telefoon of Tablet

Wat moet je doen?

Van Remote Controller Modus naar WiFI Modus

  1. Start de DJI Spark en de Afstandsbediening op.
  2. In ons geval staat de DJI Spark in Remote Controller Modus. Dit kan je zien aan het groene lampje op de afstandsbediening. 
    DJI Spark Afstandsbediening Groene Knop
  3. Druk de Accu knop op de DJI Spark voor ongeveer 6 seconden in, totdat je 2 piepjes hoort. Je zal naar ongeveer 3 seconden het eerste piepje horen. Houdt de accu knop ingedrukt totdat je 2 piepjes achter elkaar hoort.
    DJI Spark Accu Knop
  4. De DJI Spark staat nu in WiFi modus. Dit kan je zien aan aan de afstandsbediening, waarop nu een rood lampje te zien is, en aan de gele lampen die onder het toestel knipperen. Dit houdt in dat de DJI Spark niet verbonden is met een telefoon of tablet. 
    DJI Spark Gele lampjes
  5. De DJI Spark staat nu in WiFi modus. Je kan nu verbinding maken met het toestel met je tablet of telefoon, en het toestel besturen via de DJI GO App.

Van WiFi Modus naar Remote Controller Modus

  1. Houdt de Accu knop op de DJI Spark voor 3 seconden ingedrukt, totdat je 1 piepje hoort. Laat de knop dan los. 
  2. De DJI Spark staat nu in Remote Controller Modus
  3. Om de DJI Spark weer te verbinden met de Afstandsbediening, moeten we 3 knoppen tegelijkertijd indrukken: Play/Pauze knop, de Functie knop en C1 knop. 
    DJi Spark Knoppen Combo
  4. Je zal vervolgens een aantap piepjes horen en het lampje op de afstandsbediening zal groen gaan knipperen. 
  5. Wanneer het piepen stopt en de knop groen blijft branden, is de DJI Spark verbonden met de Afstandsbediening. Ook zullen er geen gele lampjes meer branden onder het toestel van de DJI Spark.