Je eerste camera drone: waar moet je beginnen?

Bij Droneland hebben wij een breed assortiment aan camera drones. Er bestaan binnen dit type drone natuurlijk erg veel verschillende modellen. Ons doel is dan ook om je zo goed mogelijk te adviseren bij het aanschaffen van een drone die bij jou past. Er zijn tegenwoordig zoveel verschillende merken en modellen op de markt dat je soms door de bomen het bos niet meer ziet. In deze blog zetten wij op een rijtje waar je op kunt letten bij de aanschaf van een camera drone!

Wat voor gebruiker ben je?

De Mavic Pro van DJI is enorm populair door zijn kleine afmetingen en inklapbare armen. Een echte aanrader voor de reizende dronevlieger!
De Mavic Pro van DJI is enorm populair door zijn kleine afmetingen en inklapbare armen. Een echte aanrader voor de reizende dronevlieger!

Camera drones zijn tegenwoordig voor iedereen heel toegankelijk en makkelijk te gebruiken. Misschien ben je wel gek op reizen en wil je je avonturen in verre oorden graag vanuit de lucht vastleggen. Misschien ben je een ervaren fotograaf die zijn praktijk wilt uitbreiden. Voor iedereen is er een geschikt model. Door van tevoren vast te stellen waar je de drone voor wilt gaan inzetten, maak je een goede eerste stap in de oriëntatie. Ga je bijvoorbeeld voor een model dat klein en draagbaar is of wil je de allerbeste camerakwaliteit?

Specificaties van de camera

Als je een drone met een camera wilt kopen, is het niet onbelangrijk om te weten wat voor foto’s en video’s je kunt verwachten. De camera’s waarmee de drones zijn uitgerust zijn enorm vooruit gegaan de afgelopen jaren. Voor professionele modellen zijn er camera’s beschikbaar met een verwisselbare lens en een enorm dynamisch bereik. Als cameraman of fotograaf kan een camera drone een mooie toevoeging zijn op je bestaande arsenaal aan apparatuur.

Ook als je geen professional bent in de film- of fotografie, wil je uiteraard toch de best haalbare kwaliteit. De “consumer-drones” zijn in staat in FullHD(1080p) te filmen en fotograferen en in veel gevallen zelfs in 4k/UltraHD!

De camera zit vaak aan de drone vast met een gimbal. Dit is een twee- of drie assig stabilisatiesysteem wat ervoor zorgt dat de camera ten alle tijden stabiel blijft hangen. Dit betekent dat je altijd een mooie rechte horizon houdt tijdens het vliegen, zelfs als je een rare bocht moet maken of het ineens hard waait. De opties hierin zijn ook verschillend per model. Sommige modellen hebben slechts een twee-assige gimbal en daardoor iets minder bewegingsmogelijkheden. Andere modellen hebben een gimbal waarmee de camera 360 graden om zijn as kan draaien! 

Geen vliegervaring? Iedereen kan het leren!

De moeilijkheid van het dronevliegen kan voor sommige gebruikers een drempel vormen. Echter, de sturende technologie van de meeste drones heeft zich al zo ver ontwikkeld dat het voor iedereen heel makkelijk te leren is. Alle hoogwaardige camera drones zijn uitgerust met een uitstekend visual positioning system. Door een uitgebreid assortiment aan sensoren weet de drone altijd zijn eigen locatie en zijn afstand tot de grond. Zo zorgt het toestel er automatisch voor dat het stabiel in de lucht blijft hangen, zonder dat je constant hoeft bij te sturen. Je kunt dus gerust ergens stil blijven hangen en je focussen op het maken van een foto of video opnamen.

De betrouwbaarheid van de camera drones is ook te danken aan de goede ondersteunende software. De meeste moderne drones integreren het gebruik van jouw smartphone of tablet in het systeem. Je kunt via een app live je camerabeeld bekijken en je gps-locatie vastleggen. Dit laatste kan ook handig zijn als je per abuis je drone uit het zicht verliest en kwijtraakt. Door middel van de gps-locatie kun je met je smartphone de drone zo weer terugvinden. Doormiddel van de “Return to Home” kunnen de meeste drones zelfs automatisch terugvliegen naar plek waar deze is opgestegen!

Ondanks alle technologische snufjes is het vliegen van een drone een vaardigheid. Hoe vaker je het doet, hoe beter je wordt. Om het vliegen onder de knie te krijgen kan een vliegles een goede start zijn. Voor informatie over de vliegles klik hier!

Kom langs in onze showroom!

Nu je wat meer wegwijs bent in de wereld van camera drones, wil je misschien de volgende stap zetten. Voor extra informatie kun je altijd terecht bij Droneland. Wij zijn telefonisch en per e-mail bereikbaar voor al je vragen. Daarnaast ben je van harte welkom in onze showroom in Almere, om de drones eens in het echt te bekijken en om een praatje te maken met een van onze productspecialisten.