KNRM DJI Dock

Search and Rescue DJI DOCK

SAMEN HELPEN REDDEN

De Koninklijke Nederlandse Redding Maatschappij of te wel de KNRM. Is een reddingsmaatschappij die sinds 1824 mens en dier in nood op zee of de ruime binnenwateren van Nederland redt. 365 dagen per jaar, 24 uur per dag, onder alle weersomstandigheden staan zij klaar als ze worden opgeroepen. De KNRM bestaat geheel uit vrijwilligers, hierdoor ontvangen zij geen subsidies en kunnen zij bestaan dankzij hun donateurs.

Gebruik van Drones

Momenteel gebruikt de KNRM enkele DJI Enterprise 2 toestellen voor het opsporen van personen of dieren in zee of rivieren. Deze toestellen worden vanuit de kusthulpverleningsvoertuigen bestuurd door de piloten. Bij het redden van mensen of dieren in rivieren of open zee telt elke seconde. Mede door de thermische mogelijkheden en de zoom camera op de DJI Enterprise 2 toestellen zijn personen sneller vindbaar in het water. Hierdoor kunnen de vrijwilligers op de reddingsboot door de dronepiloot richting de juiste locatie worden gestuurd om zo levens te kunnen redden.

Een grote uitdaging is de tijd. Vanaf het moment dat een melding binnenkomt duurt het 10 minuten voordat de KNRM het strand op is. Vanaf dat moment kan pas worden gezocht naar de persoon of dier in nood. Een andere uitdaging is dat de reddingswerkers niet altijd goed zicht hebben op het water, daardoor duurt het langer voordat een persoon gevonden en gered kan worden. 

Daarnaast heeft de KNRM een beperkt aantal drone piloten, hierdoor is er niet altijd een dronepiloot beschikbaar tijdens het uitvoeren van een reddingsoperatie. Waardoor er regelmatig tijdens reddingsactie geen zicht van boven is, mede hierdoor duurt het langer voordat een persoon gelokaliseerd en gered kan worden. Doordat de KNRM een vrijwilligers organisatie is, hebben zij ook niet altijd de manschappen beschikbaar om routinematige controles uit te voeren op het water of langs de kust. 

De DJI Dock

De DJI Dock kan helpen de zoektijd te verminderen door direct naar de melding te kunnen vliegen. De M30T van de DJI Dock kan vervolgens direct vanaf afstand naar de melding toe vliegen om zo de persoon of dier in nood te kunnen opsporen. Tegelijkertijd kunnen de coördinaten van de persoon of dier in nood naar de vrijwilligers op de reddingsboot worden verstuurd om vervolgens de reddingsactie uit te voeren. Op deze manier wordt het zoekgebied kleiner en kan er direct actie worden ondernomen bij het binnen komen van een melding, waardoor de kans op overleving groter wordt. Op deze manier kan de DJI Dock bijdragen bij het redden van levens.

DJI Dock’s workflow

Vanaf het moment dat de melding binnen komt kan de M30T vanuit de DJI Dock gelijk richting de melding worden gestuurd. Op dat moment kan de piloot vanaf de commando centrum de persoon of dier in nood gaan zoeken en lokaliseren. In de tussen tijd maakt het reddingsteam zich gereed om te water te gaan. Zodra de persoon is gelokaliseerd worden de coördinaten richting het reddingsteam gestuurd. Hiermee kan het reddingsteam direct richting de coördinaten varen om zo de des betreffende persoon of dier te kunnen redden. 

De DJI Dock kan een grote aanvulling zijn op het redden van mensen levens, mede doordat een persoon op een commando centrum de drone in de box kan aansturen, waardoor er fysiek geen piloot aanwezig hoeft te zijn. Daarbij kan ook direct worden uitgerukt, zodra er een melding binnenkomt om zo de kans op overleving te vergroten.

DJI Dock in actie

Bij het redden van levens telt elke minuut. De DJI Dock kan dit verkorten door direct na een melding op zoek te gaan naar personen of dieren in nood. Dit verkort de zoektijd voor de KNRM waardoor de kans op overleving wordt vergroot.

In de video hiernaast laten we zien hoe de DJI Dock kan helpen bij het redden van levens. 

Voordelen voor de KNRM 

Zoals benoemd heeft de DJI Dock diverse voordelen en kan het helpen bij het redden van levens. Marnix Jansen van de KNRM verteld in de video hiernaast op wat voor manier de DJI Dock kan worden ingezet door de KNRM.

← Vorige Volgende →