DroneLand Zomerblog

Het zonnetje begint weer te schijnen en de lente is in volle gang. Nu het weer wat warmer wordt buiten, kan er natuurlijk ook weer meer met drones gevlogen worden! Om iedereen weer voor te bereiden op het hoogseizoen, zetten wij even de belangrijkste dingen op een rijtje om jouw drone uit zijn winterslaap te halen. Daarnaast gaan we even langs de belangrijkste nieuwtjes en ontwikkelingen op dronegebied.

Waar moet je naar kijken voordat je gaat vliegen?

Door het slechte weer kan het zijn dat jouw drone de afgelopen tijd lang in de kast heeft gestaan. DroneLand raadt je aan om een aantal zaken even na te lopen. Het kan zijn dat de software gedateerd is, of dat bepaalde systemen in jouw drone niet helemaal lekker meer werken. Hieronder behandelen we een aantal stappen die je kunt volgen om jouw drone weer vliegklaar te maken.

  • Update je firmware
    Drones van DJI, maar ook van andere fabrikanten, brengen regelmatig nieuwe versies uit van hun firmware. De firmware, die op je drone en je afstandsbediening draait, zorgt dat alle computergestuurde mechanismen optimaal hun werk doen. Het is dus altijd verstandig om de nieuwste versie van de firmware op je toestel te hebben staan!
  • Loop al je accu’s na voordat je gaat vliegen
    De LiPo-accu’s van onze drones zijn relatief onderhoudsgevoelig. Als accu’s voor een lange tijd niet gebruikt worden, dienen ze onder bepaalde omstandigheden worden opgeslagen. Kijk goed of de accu’s geen bollingen of lekken hebben gekregen en kijk in de app of ze nog de juiste spanning leveren en of alle cellen gelijk staan.
  • Kalibreer je toestel
    Zorg dat jouw toestel gekalibreerd is voordat je gaat vliegen. Verschillende componenten binnen de drone hebben af en toe een kalibratie nodig, zoals de IMU, het kompas en de gimbal. Uitleg hierover vind je bij de Tip van Tom: Het kalibreren van je drone.

Wil je meer weten over hoe je al deze handelingen moet uitvoeren? Check dan onze DroneLand Support-Series.

What’s new?

De DJI Tello is nu ook bij DroneLand verkrijgbaar! Deze kleine en zeer scherp geprijsde drone is perfect voor de beginnende en/of casual drone liefhebber. Je start het toestel vanuit je handpalm, of je gooit hem in de lucht om je vlucht te beginnen. Het toestel wordt aangestuurd door een speciale Tello-app voor je smartphone en heeft ondanks zijn kleine afmetingen een hoop slimme functies aan boord. Meer weten over dit throw & go toestel? Bekijk hier de productpagina op onze webshop. 

 

Wat kunnen we verwachten de komende tijd?

Er gaan de laatste tijd een heleboel geruchten rond over nieuwe toestellen die DJI in de (nabije) toekomst zou kunnen gaan uitbrengen. Hoewel hier nog niets concreets over bekend is en wij nog niks hebben vernomen van officiële kanalen, zetten we even uiteen wat we nu weten over twee langverwachte nieuwkomers: De Phantom 5 en de Mavic Pro 2!

  • De Phantom 5 zal, volgens meerdere bronnen, beschikken over een camera met een verwisselbare lens. Hiermee komt hij qua toepassingen erg in de buurt van de Inspire-series. Er wordt gesproken over 4 variaties aan lenzen: 15mm, 24mm, 35mm en 50mm. Daarbij komt dat er, aan de hand van een serie uitgelekte foto’s, voorspeld is dat het nieuwe model uit de Phantom-serie regenbestendig zal zijn. Op een foto is te zien dat de uitlaat van de koeling voor de motoren onderop het toestel zit en dat de accu’s beschermd zijn met extra sealing. Dit zou natuurlijk een grote stap voorwaarts zijn!
  • Over de komst van een Mavic Pro 2 wordt minstens zoveel gespeculeerd. Ondanks het daverende succes van de Mavic Air, die in het najaar van 2017 is verschenen, zorgt het idee van een opvolger van de immer populaire Mavic Pro voor veel enthousiasme. Als we de geruchten moeten geloven, wordt de Mavic Pro over de hele linie sterk verbeterd. Er zou een nieuw ontworpen camera onder zitten, met een 1” inch beeldsensor, vergelijkbaar met de Phantom 4 Pro. Ook is er sprake van een langere vliegtijd en een verbeterde obstakeldetectie.

 

Houd vooral onze website en social media in de gaten voor meer nieuws en handige weetjes over drones!